2011

Fotografie: Jan Biessen, Rob Lohman, Erna Pennekamp

Extra Party

Werd de vorige editie van het steeds bekender wordende Ploegfestival nog gehouden onder een stralende zon die zorgde voor maar liefst 25 graden in de schaduw en het weercijfer 10 meekreeg, voor 2011 waren de voorspellingen wel even anders! Wind en veel regen werd door weerprofeten in de dagen voorafgaande als onheilsboodschap verspreid. De organisatie van het openluchtfestival zat even met de handen in het haar en kwam in spoed bijeen om de naderende buien het hoofd te bieden.

Het programma werd deels aangepast en er werden tijdelijke locaties opgezet om festivalgangers een droog verblijf te garanderen. Zo werd er een grote feesttent neergezet die tevens het tweede podium bevatte. Deze tent werd vergezeld van een ruime horecatent. Vanuit beide tenten kon een deel van het publiek evenzo de optredens op het hoofdpodium volgen, omdat de achterzijde werd opengelaten. Elders werd waar mogelijk het programma binnen gepland.

Dit jaar werd er op zaterdag al afgetrapt met de Rabo-PloegParkParty. De Rabobank Bergeijk was jarig en trakteerde op een feest met optredens van The Mississippi Delta Brothers, Get Back 2 en Belle Perez. De Vlaamse schone stond op het hoofdpodium en het hemelwater kwam helaas behoorlijk op de paraplu's terecht. Maar zij liet zich niet imponeren en zong en danste de regendruppels middels aanstekelijke latin-georienteerde muziek weg. Ondanks de regen werd de Party-avond door zo'n 3.000 feestgangers bezocht.

19.000 mensen bezochten de 2011-editie van het festival

Op zondag 17 juli liet het weer een veel vriendelijker gezicht zien dan was voorspeld. Af en toe viel er kort een fikse bui maar verder bleef het droog. Jammer voor de thuisblijvers die zich (onnodig) hadden laten afschrikken door de berichten. Desalniettemin kwamen er zondag ca. 16.000 liefhebbers op het muziek- en theaterfestijn af. Totaal 19.000 mensen bezochten de 2011-editie van het festival dat mede daardoor een groot succes werd! Het programma was ook uitgebreid.

Hoogtepunten

Een van de hoogtepunten was Miss Montreal die 's avonds een geoliede show neerzette en het publiek sprong lustig mee op de klanken van bekende nummers. Twee jonge dansers werden uit het publiek gehaald en mochten op de planken hun enthousiaste kunsten vertonen, een hilarisch moment. Monks Avenue had daarvoor de gitaarversterkers lekker uitgetest en de rockklanken schalden door het park, tot plezier van de menigte. Eerder op de dag gaf de Belgische mestizoband Café Con Leche een vrolijk swingend optreden dat helaas de laatste twee nummers een flinke bui moest trotseren...waarop de grote feesttent snel en massaal werd opgezocht.

Nostalgie

De titel van de meest memorabele act ging misschien wel naar De Veulpoepers die de tent met Den Egelantier op zijn kop zette en het bewijs leverde dat nostalgie niets aan kracht heeft ingeboet. Vele mensen kwamen speciaal op dit optreden af. Dat gold eveneens voor de opener Koninklijke Harmonie Echo der Kempen, een harmonie die al 125 jaar klinkt als een klok! De koningin van het levenslied, Corry Konings, bracht voor een vol park bekende hits van toen ten gehore en menigeen kreeg een heel apart gevoel van binnen. Over de tijden van weleer gesproken: het festival werd afgesloten door Big Shampoo welke met zijn Hairstylers knipoogde naar rock 'n roll met blazerssectie a la the Brian Setzer Orchestra. Verder traden er nog tal van groepen op.

Graffiti artists voor goede doel

Elders in het park kon men genieten van sfeerverhogende bands als de Coup en Rolling Beat Machine en straattheater en acrobatiek (voor het eerst had theater een apart veld) van o.a. Ben Zuddhist en Jopada. Le dame et le Serva en Toon Maas vermaakte jong en oud met theaterkunsten. Uiteraard was er weer een kinderdorp met tal van vrolijke en creatieve activiteiten en De Ploeg huisvestte 4 exposities. Graffiti-artiesten Piet Dirkx en Quintijn Maas maakten grote doeken die later werden geveild voor Stichting Doe Een Wens. Bezoekers bedankt! Sponsoren bedankt! Vrijwilligers bedankt! Tot 2012...

Affiche PF2011

Muziek

Mississippi Delta Brothers // Belle Perez // Get Back 2 // Koninklijke Harmonie Echo der Kempen // Corry Konings // Marius Prada's Unknown Allstars // Café Con Leche // Monks Avenue // Miss Montreal // Big Shampoo & The Hairstylers // Ziedagewegband // Rolling Beat Machine // De Veulpoepers // More // De Coup // De Vuilnismannen

Theater

Joplada // Ben Zuddhist // Le Dame et Le Serva // Live Graffiti Artists // Toon Maas // Luuk's Poppentheater // Kinderdorp

Expo

Expo 1: Gouden Geometrie // Expo 2: Licht op Groen // Expo 3: Drieluik // Expo 4: Extraordinaire