info

F.A.Q. en huisregels

Het Ploegfestival wordt georganiseerd voor iedereen, jong en oud. Ben je woonachtig in Bergeijk, Eersel, Valkenswaard, Bladel, Waalre, Veldhoven, Eindhoven, Groningen, Lommel, Antwerpen, Parijs of Timboektoe?... kortom waar ook... Kom gerust langs. De entree is immers gratis! Graag tot ziens!

Het gratis toegankelijk openlucht-festival is mede ontstaan vanwege de viering van het Rietveld & Ruysjaar (2008). De naamgeving verwijst naar de voormalige Weverij De Ploeg. Het festival concentreert zich op diverse muziekstijlen van (bekende) artiesten en tributes. Daarnaast hebben theater, kunst en activiteiten voor kinderen ook een rol. Enkele podiumacts van de afgelopen jaren zijn: Waylon, Ellen ten Damme, Maan, Bizzey, Navarone, Lil' Kleine, Ronnie Flex, Barry Hay, StukTV, Hans Dulfer, Diablo BLVD, O'G3ne, JW Roy, Elske DeWall, BZB, Kenny B, Hans Teeuwen & Painkillers, Sabrina Starke, Gerard van Maasakkers, Tigre Blanco, Farfarello, Peter Koelewijn, Massada, Artvark en Miss Montreal.

Hoewel de edities 2008-2013 in juli hebben plaatsgevonden, wordt het vanaf 2014 gehouden in het laatste weekend van augustus. Het terrein is op beide dagen 30 minuten voorafgaande aan de starttijd van de eerste act geopend en in de avond stopt het programma om ca. 23:30 uur.

Alles vindt plaats op een groene, prachtige en vooral unieke locatie: het mooie Ploegpark Mien Ruys, (p/a) Riethovensedijk (20), 5571 CR te Bergeijk, Nederland. Als achtergronddecor fungeert de 'Ploegfabriek' (ontwerp van Gerrit Rietveld). We raden je aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Nabij het festivalterrein wordt een ruime (en verlichte) fietsenstalling ingericht alwaar je jouw stalen ros een plekje kunt geven.

Vanaf Centaal Station Eindhoven kun je Bergeijk bereiken via buslijn 318 en 18. Daarnaast rijden tussen Bergeijk en Veldhoven en Weebosch en Lommel in België buurtbussen. Vanaf de Bushaltes op 't Hof is het ca. 500 meter lopen naar het festivalterrein. Voor meer informatie en tijden kun je de website van Connexxion / Hermes raadplegen.

Achter Theater de Kattendans is gratis parkeergelegenheid beschikbaar. Via een (verlicht) looppad kun je het terrein, ca. 300 meter verderop gelegen, bereiken. De Kattendans ligt aan de Eerselsedijk 4, 5571 CM Bergeijk. Indien daar geen plaats meer is, kun je parkeren bij de Jumbo, op de markt of bij het gemeentehuis, Burg. Magneestraat 1.

Rolstoelgebruikers

Bij Theater de Kattendans zijn parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers beschikbaar. Dichterbij zijn er vier parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers aan de zijkant van De Ploeg (uitsluitend op vertoon van een geldige gehandicapten-parkeerkaart). Het wegbrengen van mindervaliden is ook mogelijk. Volg hierbij de aanwijzingen van parkeerhulpen. De auto dient daarna op het veld bij De Kattendans, op de markt of bij het gemeentehuis geparkeerd te worden.

Taxi's

Taxi's mogen de Riethovensedijk niet inrijden en dus eveneens niet door de poort i.v.m. de toegangsweg die op last van de brandweer zo vrij mogelijk moet blijven.

Naast speciale parkeerplaatsen (zie hierboven) is het park voor personen met een functiebeperking of een rolstoel toegankelijk voor zover gras dat toelaat. Sommige delen hebben vlondervloeren, er is een verhard looppad en een klinkerweg door het park. Er is een mindervalidetoilet beschikbaar.

Op het terrein is een E.H.B.O.-post aanwezig verzorgd door Fire & Care. Deze post is uiteraard herkenbaar aan het bekende symbool en bevindt zich achteraan, op de hoek van het festvalterrein.

Voorzieningen

Het Ploegfestival wordt in de openlucht gehouden. Uiteraard beschikken wij over de nodige verlichting om de avonduren bij te schijnen. Er is stromend water, er zijn eet- en drinkgelegenheden, parasols met bankensets en tafels, hier en daar sta-tafels, er zijn sanitaire voorzieningen, afvalcontainers, er is een informatiepunt en een verlichte fietsenstalling.

FeDa Security Solutions

Veiligheid wordt gedurende het festival gewaarborgd door FeDa Security Solutions. Tevens is er camerabewaking.

Tijdens het festival kun je met vragen terecht bij het informatiepunt. Deze tent of keet, achteraan, op de hoek van het terrein, is ook bedoeld om gevonden eigendommen af te leveren en op te halen. Na afloop van het festival kun je hiervoor contact opnemen met Theater de Kattendans.

Helaas kunnen we hier op verzoek niet aan voldoen vanwege diverse redenen. Soms mogen we een winactie voor een Meet & Greet met een artiest aanbieden. Je kunt onze Facebookpagina in de gaten houden voor mogelijke Meet-&-Greet-acties.

Het podiumgeluid is van een aanvaardbaar niveau qua sterkte (dB), onder de wettelijke norm. Hoewel er zorg wordt besteed aan het geluidsniveau en de mix, kan het zijn dat de geluidssterkte (over het festivalterrein) soms varieert. Hier hebben wij geen directe invloed op. Denk aan je oren en draag desnoods geluidsbescherming (oorfilters) tijdens optredens. Dat geldt zeker ook voor kinderen.

We doen ons best om het park schoon te houden. Op vele plekken bevinden zich afvalcontainers. Maak hier a.u.b. gebruik van en laat geen afval in het park achter.

Je zult begrijpen dat tegenwoordig bijna iedereen foto's en videootjes maakt (en deelt). Tijdens het festival kunnen dus (door derden) foto- en/of video-opnames worden gemaakt. Bij het betreden van het festivalterrein doen bezoekers automatisch afstand van het portretrecht en geven bezoekers stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze sfeeropnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor journalistieke doeleinden. Heb je moeite met een sfeerfoto die wij hebben gepubliceerd, stuur even een mailtje; dan kijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Het ED, LocalTV, KempenTV of een andere TV crew maken vaak sfeerreportages.

Het is verboden om commerciƫle of wervende activiteiten te ontplooien op en rondom het festivalterrein zonder voorafgaande toestemming van de organisatie. Het is dus evenzo niet toegestaan om flyers te verspreiden of posters en banners etc. te plaatsen zonder toestemming.

Het betreden van het festivalterrein en het meedoen aan de diverse activiteiten is geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie, partners en vrijwilligers kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies van eigendommen, diefstal van derden, enig letsel en/of materiële schade, die bezoekers van het evenement kunnen ondervinden, noch binnen, noch buiten het terrein. Schade toegebracht door bezoekers wordt verhaald. Verder is de Nederlandse wetgeving van kracht.

Kinderplein

Er zijn begeleiders op het kinderplein om de kinderen te helpen. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor het wel en wee van het kind tijdens het verblijf op het kinderplein.

Blik en glas

Eigen consumpties als in zelf meegenomen glas en blik zijn vanwege veiligheidsoverwegingen verboden tijdens het festival. Derhalve kunnen deze eigen consumpties bij controle in beslag worden genomen. Bedenk echter a.u.b. ook dat wij, als gratis toegankelijk festival, voor een groot deel afhankelijk zijn van de horeca-omzet om de hoge kosten te kunnen dekken.

Ontzegging toegang

In geval er sprake is van het meenemen van de genoemde eigen consumpties, het ongeoorloofd verkopen van goederen en drugs, itimidatie of wangedrag, kan de toegang tot het festival (tijdelijk) worden ontzegd. Open vuren of barbecues zijn niet geoorloofd. Volg de aanwijzingen van de (veiligheids)medewerkers op. Houd het leuk en respecteer andere festivalbezoekers en medewerkers.

Het is jongeren onder de 18 jaar absoluut verboden alcohol te kopen of te gebruiken. Bij overtreding kunnen boetes worden verhaald op de overtreder. Er kan om een geldig identificatiebewijs worden gevraagd.

Consumptiebonnen van het Ploegfestival zijn de enige vorm van betalen indien je iets wilt eten of drinken. Deze kun je verkrijgen aan bonnenkassa's (contant of pinnen) op het festivalterrein, ze zijn alleen geldig op de dagen van het festival in de betreffende jaargang en kunnen na afloop niet worden ingewisseld voor geld.

Op het festivalterrein is geen plaats om te overnachten. Er is dus geen festivalcamping. In en om Bergeijk zijn er wel diverse campings, hotels en B&B's te vinden.

Ook via andere wegen wordt er aandacht besteed aan het Ploegfestival. Zo wordt naast de publicaties in huis-aan-huis-bladen vaak een Ploegkrant uitgegeven. Hierin vind je naast andere Bergeijkse activiteiten onder meer het programma en weetjes. De Ploegkrant verschijnt ruim voor de festivaldatum in de bus van inwoners van Bergeijk, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Veldhoven, Lommel, Neerpelt en Overpelt.

Als je op de hoogte wilt blijven is er natuurlijk Twitter, Facebook en YouTube.

Het Ploegfestival wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers die zich gedurende het festival, ervoor en erna in het zweet werken om alles soepel te laten verlopen. Hun inzet is onmisbaar en dat kan niet vaak genoeg worden gezegd.

Wil je ook meehelpen met de opbouw, de afbouw of wil je tijdens het festival een steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op.

Plattegrond

Klik / tap op de om de plattegrond van het festivalterrein te vergroten.

Veel plezier!

PLOEGFESTIVAL

Ploegpark Mien Ruys

Riethovensedijk (20)
Bergeijk