programma

Whitesnake Tribute Shingles

Whitesnake

  • zondag
  • 20:00
  • pdm

Whitesnake is een Brits-Amerikaanse hardrockband rondom David Coverdale, de voormalige zanger van Deep Purple. Als David Coverdale reageert op een advertentie in het blad Melody Maker, weet hij nog niet dat hij solliciteert bij Deep Purple, een van de grootste bands uit de jaren '70. Met Deep Purple brengt Coverdale drie albums uit. Na het derde album de band volledig uit elkaar.

Coverdale begint dan aan een soloproject dat uiteindelijk twee albums oplevert: White Snake en Northwinds. Maar voor de opnames en optredens zoekt hij een band bij elkaar die onder de naam The White Snake Band schuil gaat. Het grootste gedeelte van die band is nog bij elkaar als Whitesnake wordt opgericht. Enkele oud-collega's uit Deep Purple zijn Coverdales nieuwe project komen versterken, maar een vaste samenstelling voor een langdurige periode zal er uiteindelijk nooit komen. Het eerste album ‘Trouble’ van de band is meteen een succes.

Giel van der Heiden (zang), John Sesink (gitaar), Hainy Thils (bas), Ruud van den Hurk (drums) en Dennis Jansen (zang, toetsen) zullen een set van Whitesnake verzorgen op het Ploegfestival.