programma

The Mavericks Tribute Shingles

The Mavericks

  • zaterdag
  • 19:45
  • pdm

The Mavericks zijn onder meer bekend van 'Dance The Night Away', een 'gouwe ouwe' toch? De Amerikaanse neotraditional country-band, die actief was van 1989 tot 2003 en weer van 2012 tot heden, wordt op het Ploegfestival gecoverd door een grote groep muzikale toppers.

De band begon met optredens in clubs in Miami. In 1991 bracht de band hun eerste album uit: 'The Mavericks'. Datzelfde jaar kreeg de band een contract bij MCA Nashville. In 1992 volgde hun eerste grote uitgave, 'From Hell to Paradise'. Gitarist Ben Peeler werd dat jaar vervangen door David Lee Holt, die in 1994 werd vervangen door Nick Kane. In 1994 verscheen het album 'What a Crying Shame', met de bijbehorende singles 'There Goes My Heart' en 'O What a Thrill'. Het album 'Music for All Occasions' verscheen in 1995 en bevatte onder andere de nummers 'Here Comes the Rain' en 'All You Ever Do Is Bring Me Down.'

In 1994 werkten The Mavericks samen met Carl Perkins en Duane Eddy aan het benefietalbum 'Red Hot + Country' van de Red Hot Organization. Het album 'Trampoline' uit 1998 werd een grote hit in the UK. De single 'Dance the Night Away' haalde daar zelfs de vierde plaats in de hitlijsten. In 1999 brak de groep met MCA vanwege de tegenvallende verkoop van 'Trampoline' en omdat hun nummers niet meer op de radio werden gedraaid. Ze brachten nog wel een Best of-verzamelalbum uit. De band besloot een tijdje uit elkaar te gaan. The Mavericks brachten in hun bestaan negen studioalbums uit.

De muzikanten die de Mavericks set spelen zijn Kevin Peels (zang, gitaar), Paul Bierens (gitaar), Harry van Lierop (gitaar), Jim van Tintelen (bas), Johan Cornuit (drums), Jos Kaethoven (toetsen), Mario Verhagen (tenorsax), Janevert van Veldhoven (tenorsax), Simon Schellens (trompet) en Ramon Baeten (trombone). Zorg dat je erbij bent!