programma

Splendid Shingles

Splendid

  • zondag
  • 14:50
  • pdm

Al 16 jaar hofleverancier van zonneschijn uit je artists, dat is Splendid. Op 18 mei 2018 is het zevende album 7KINGS verschenen. De knock-out plaat van dit jaar! 7KINGS vertelt de geschiedenis van Splendid die, in voor- en tegenspoed, heilig geloven in de kracht die hen bindt.

Popmuziek met invloeden uit zeven werelddelen met die kenmerkende eigen sound en toch steeds weer anders. Nummers die, vaak onbezorgd, soms rauw aan de rand, liefde en vakmanschap bundelen tot een klinkende vriendschap voor het leven. ‘Sun Comes Up’ is de eerste single van het nieuwe album, een onvervalste Splendid track die de spijker keihard op z’n kop slaat!

Splendid Live Splendid is al jaren een bekende speler in Europa. De live-shows zijn een ervaring waar de vonken van af spatten! Zo speelde de band o.a. op Lowlands, Parkpop, Concert at Sea, Reeperbahn (DE), Sziget (HU) en Trafalgar Square (EN). Frontman Pat Smith zweept het publiek op tot het dak eraf vliegt. Met Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas) en Sven van Wijk (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. Als de twee blazers Jort en Bart Goderie samen met Bart Janssen (keys) de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen aan... Strik je veters, tape je slippers aan je voeten, wie niet danst is af!