programma

Sequoyah Shingles

Sequoyah

  • zondag
  • 19:00
  • pdm

SQY (ook wel bekend als Sequoyah) is een vierkoppige Nederlandse hardrock 'n roll band, die zijn wortels vindt in de jaren ‘70 en ‘80 en bestaat uit Harald van de Kruysdijk, Joost Deeben, Wim Deeben en Paul Rijkers. SQY is opgericht in 1993 en bestaat dit jaar 25 jaar!

Sequoyah is gestart door drie studiegenoten en een bevriende vierde man als Southern Rock Band. De broers Wim en Joost Deeben, Harald van Kruysdijk en Joris Le Clercq, vier partners in crime die in, de toen zeer trendy, indianenstijl de podia wel eens zouden gaan bestormen. SQY: onder de nieuwe naam werd naast het album SQY werd ook 'Full Throttle, Top Fuel Tendencies en Demon Incite' uitgebracht. Wederom vele optredens waaronder diverse high lights en supports van onder meer, Motörhead, Status Quo, Uriah Heep, Y&T en Deep Purple. Wat kan een band zich meer wensen dan het podium te delen met de helden die de aanzet gaven om je te begeven op de woelige paden van de Rock 'n Roll. Opwindend, maar soms ook zwaar. Joris, moest om privé redenen afhaken en werd opgevolgd door Martijn Mansvelders die later weer opgevolgd werd door Paul Rijkers.

SQY staat dus bekend om hun energieke liveshows en podiumvoorstellingen en ze hebben meer dan 900 optredens gespeeld in zowel Nederland als in het buitenland. In hun indrukwekkende carrière deelden ze zoals genoemd podia met beroemde internationale bands, speelden ze op verschillende gerenommeerde festivals en podia (Bospop, Arrow Rock Festival, Heineken Music Hall, Paradiso, Melkweg) en doen nu het Ploegfestival weer aan. In de huidige viermansbezetting zal de band het festival laten Rock'en en het publiek laten Roll'en!