#pf22

Rootsriders Shingles

Rootsriders

  • zondag
  • 28/8
  • 16:30

De ooit door de BBC tot beste Bob Marley tributeband uitgeroepen Rootsriders zijn sinds eind maart weer aan het toeren. Met hun ‘Living Legend Tour 2022’ wil de groep benadrukken dat de koning van de Reggae ruim 40 jaar na zijn dood nog altijd enorm tot de verbeelding blijft spreken. Zijn boodschap van verbroedering lijkt anno 2022 zelfs relevanter dan ooit.

In een tijd waarin grote groepen in de samenleving tegenover elkaar zijn komen te staan benadrukken óók Rootsriders dat alleen liefde voor en compassie met elkaar ons weer nader tot elkaar kunnen brengen. De band haalde begin dit jaar nog de finale van het tv-programma 'The Tribute, Battle of the Bands’. Als beloning stond de band op 7 mei in een uitverkochte Ziggo Dome, samen met de drie andere finalisten van het programma.

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali werd via sociale media gevonden in Sudan.