programma

Rob de Nijs Shingles

Rob de Nijs

  • zondag
  • 18:45
  • pdm

Al meer dan 55 jaar is hij een vaste factor binnen de Nederlandse popmuziek. Een oeuvre met tientallen hitnoteringen en een van de meest succesvolle artiesten van Nederland. De éminence grise van de Nederlandse zanger van de Lage Landen laat in zijn shows alle hoeken van zijn muzikale veelzijdigheid zien, waarbij al zijn klassiekers de revue zullen passeren.

‘Niet Voor Het Laatst’ is de titel van het nieuwe album van Rob de Nijs. Het bevat bijdragen van o.a. Frédérique Spigt, Jan Rot, Daniël Lohues, Erik de Jong alias Spinvis en Paskal Jakobsen van BLØF. Het is ook het album waarop de ooit zo vruchtbare samenwerking met Belinda Meuldijk als tekstschrijfster weer nieuw leven is ingeblazen. “Het is een album waarop ik kwetsbaarder durf te zijn dan ooit”, zegt de zanger daar zelf over. “Eerlijk en openhartig. Ik kom dichterbij dan ooit.”

Een artiest met een oeuvre zoals Rob de Nijs dat in jaren heeft opgebouwd, zou makkelijk op zijn lauweren kunnen rusten en de hits van weleer het werk laten doen. Toch maakt hij diep in zijn zesde decennium als artiest gewoon weer een nieuw album, waar de bevlogenheid en ambitie vanaf spatten. Het is grotendeels opgenomen met de band waar hij nog altijd mee in de theaters staat, terwijl pianist Frank Jansen opnieuw de productie voor zijn rekening nam. Tot ziens op het Ploegfestival!