programma

Pearl Jam Tribute Shingles

Pearl Jam

  • zaterdag
  • 19:10
  • pdm

In het begin van de jaren negentig plaatst Pearl Jam, samen met Nirvana en Soundgarden, Seattle op de kaart van de rock. Eddie Vedder en band scoren een monsterhit met 'Alive' en leveren in 1992 de klassieker Ten af. Albums als VS, Vitalogy en Riot Act volgen. Na een aantal jaren van stilte rondom de band, verschijnt in 2006 de gelijknamige cd Pearl Jam. 2009 ziet de release van Backspacer.

Met hun soms claustrofobische en epische neo-hardrock - waarin echo’s doorklinken van rockriffs uit de jaren zeventig - bevindt Pearl Jam zich op de grens van alternative en mainstream. Zij maakten begin jaren negentig deel uit van de grunge-explosie in Seattle, met muziek die wat minder punk klonk dan Nirvana en minder metal dan Soundgarden. Een geluid dat radio, MTV en een grote schare fans aansprak, waardoor Pearl Jam uitgroeide tot een van de grootste bands van de jaren negentig.

Zanger Eddie Vedders intense en gepassioneerde zangstijl maken hem zeer geliefd (en veel geïmiteerd) in de moderne rock. De strijd van de groep tegen multinationals als Ticketmaster, onderstreept hun integriteit en loyaliteit naar hun publiek. Pearl Jam vertegenwoordigt de grungemuziek nog steeds. In ons land was het in 2018 2x genieten in een uitverkocht Ziggo, op Pinkpop en op Rock Werchter.

Alex Verhelst (zang, gitaar), Eddy Lynch (drums), Davie Bruce (zang, bas) en Jade Walker (zang, gitaar) verzorgen een spetterende set van deze fantastische band tijdens het 'Living Legends thema' van het Ploegfestival.