programma

Paul Rodgers & Blues Revue Tribute Shingles

Paul Rodgers & Blues Revue

  • zaterdag
  • 16:10
  • pdm

Paul Rodgers maakte in 1968 zijn debuut in de band Free. Twee jaar later brak deze door met de hit All Right Now. Verder werd het nummer Wishing Well van Free ook nog een hit. Na het succes van Free kwam Rodgers in een nog succesvollere band terecht. Met deze band, genaamd Bad Company, had Rodgers van 1973 tot en met 1982 een aantal grote successen met hits als Can't Get Enough, Feel Like Making Love en Seagull. In 1982 besloot Rodgers echter meer tijd aan zijn familie te besteden en verliet de band.

In 1984 keerde Rodgers terug met het soloalbum Cut Loose. Kort na dat album besloot hij samen met zijn goede vriend en oud-Led Zeppelin-lid Jimmy Page The Firm op te richten. Met The Firm maakte hij twee albums en deed hij twee tournees. Hij heeft hierna nog een aantal korte samenwerkingen gehad (onder andere The Law met Kenney Jones) en heeft enkele solotournees gedaan. In 1999 vond de reünie van de originele bezetting van Bad Company met Rodgers op zang plaats. Deze reünie was echter van korte duur. Bad Company ging echter verder met Rodgers en Simon Kirke, maar zonder de originele leden Mick Ralphs en Boz Burrell. Rodgers kwam pas echt weer in de publiciteit toen eind 2004 bekendgemaakt werd dat hij in 2005 en 2006 op tournee zou gaan met Queen. De registratie van het concert in Sheffield werd uitgebracht als dubbel-cd en dvd onder de naam Return of the Champions.

Sinds eind 2006 is Rodgers samen met Queen gitarist Brian May en Queen drummer Roger Taylor de studio in om te werken aan nieuw materiaal voor een nieuw album. In 2006 heeft Rodgers een succesvolle tournee in Engeland en Schotland gedaan, en een registratie van het laatste optreden van die tournee (in Glasgow) verscheen in april 2007 op cd en dvd met als titel Live in Glasgow. In mei 2009 kwam er een einde aan de samenwerking met Queen en wordt bekend dat er een reünietournee van Bad Company komt.

Peter Vugts, Walter Goyvaerts, Carlo Luijten, Frans Liebergts, Paul Slaats en Frans Schellekens zetten tijdens Woodstock een fantastische set van Paul Rodgers & Blues Revue neer! Mis dit niet!