programma

John Mayer Tribute Shingles

John Mayer

  • zaterdag
  • 14:30
  • pdm

Wanneer John Mayer van een buurman een cassettebandje krijgt van Stevie Ray Vaughan raakt hij als tiener in de ban van de blues. Zo leerde hij beroemde gitaristen als Buddy Guy en B.B. King kennen en begon hij gitaarlessen te nemen. Via optredens in kroegen komt hij in de band Villanova Junction. Op 19-jarige leeftijd gaat hij studeren aan het Berklee College Of Music. Daar hield Mayer het niet uit en legde hij zich meer toe op popmuziek.

Na een aantal nummers op verzamelalbums maakt hij het album 'Room For Squares' dat op internet verschijnt. Columbia ziet het succes en brengt het album commercieel uit met 'No Such Thing' en 'Why Georgia' als nummers die de Amerikaanse radio weten te halen. In 2003 verschijnt zijn tweede album 'Heavier Things' dat in de Verenigde Staten de eerste plaats van de albumlijst weet te bereiken. Op dat album staat ook 'Daughters'. In volgende jaren maakt hij het album 'Continuum'. Tijdens de 49e editie van de Grammy Awards in 2007 won Mayer de prijzen Best Pop Vocal Album voor 'Continuum' en Best Male Pop Vocal Performance voor 'Waiting on the World to Change'.

Als op 17 november 2009 zijn 4e album 'Battle Studies' wordt uitgebracht, blijkt het succes van Mayer pas echt. Het album komt binnen op de eerste plaats van de Amerikaanse albumlijst en levert een reeks hits op met 'Who Says' als eerste. 'Heartbreak Warfare' groeit uit tot zijn grootste succes evenals 'Shadow Days'. In 2011 laat Mayer weten de release van zijn vijfde album uit te stellen vanwege stemproblemen. Daarvoor moet hij worden geopereerd en met een vertraging van een half jaar komt zijn album 'Born And Raised' uit. Latere albums zijn 'Paradise Valley' en 'The Search Of Everything'. Naast het muzikant zijn, is de carrière van Mayer inmiddels uitgebreid tot stand-up comedian, designer en schrijver voor Amerikaanse magazines zoals Esquire.

Op 25 augustus is de eer aan Tom Brouwer (toetsen, gitaar, zang), Wim Raaymakers (drums), Pim van Dijk (gitaar), Joris Brouwer (gitaar, zang) en Arno van Oerle (bas, zang) om met een spetterende Mayer-set het festijn te openen.