programma

Jerry Lee Lewis Tribute Shingles

Jerry Lee Lewis

  • zaterdag
  • 21:30
  • pdm

Jerry Lee Lewis is een Amerikaanse country- en rock-'n-rollzanger en pianist. Hij is een van de pioniers van de rock-'n-roll en kreeg daarom in 1986 als een van de allereerste artiesten een plaatsje in de Rock and Roll Hall of Fame.

Lewis werd geboren in Louisiana op 29 september 1935. Wat Elvis met z’n knieën deed, deed Jerry Lee Lewis met de piano. Hij speelde in het begin als sessiemuzikant, met o.a. Johnny Cash, Carl Perkins en Elvis Presley, maar brak spoedig door met eigen nummers. Is er een oude rock & roller die een gekkere reputatie heeft dan de Killer, Jerry Lee Lewis?

Zijn manier van het benutten, als een piano-pompende, egocentrische, wilde man met een ongetwijfelde honger voor het leven is voer voor vele biografes, documentaires en een film. Toen hij in 1957 nationaal doorbrak met de klassieker "Whole Lotta Shakin' Goin' On," was hij voor vele ouders de grootste nachtmerrie.

Jerry Lee wordt gecoverd door onze toppers: Niek van de Klundert (zang, toetsen), Coos van de Klundert (gitaar) en Daan van de Vorst (drums).