programma

Iron Maiden Tribute Shingles

Iron Maiden

  • zaterdag
  • 20:55
  • pdm

Iron Maiden was een van de leiders van de New Wave Of British Heavy Metal-stroming van de vroege jaren tachtig, die was aangestoken door de geestdrift van de punk. Maiden bouwde voort op hun vroege cultsucces, totdat ze uiteindelijk de wereld wisten te veroveren. Zanger op de eerste albums was Paul Di' Anno, maar pas met de komst van Bruce Dickinson kreeg het klassieke Iron Maiden-geluid zijn definitieve vorm.

Iron Maiden weet telkens opnieuw de tienduizenden metalfans te bekoren. En dat nu al bijna vier decennia lang, want met ‘The Number Of The Beast’ scoorde de Britse band al in 1982 een hit. ‘Piece Of Mind’ en ‘Powerslave’ volgden snel en deden het al evengoed. De status van één van ’s werelds beste heavy metalbands was meteen gevestigd. In de tweede helft van de jaren 80 stoomde Maiden lustig door met ‘Somewhere In Time’ en het onvolprezen ‘Seventh Son Of A Seventh Son’. De nineties verliepen, na het vertrek van Bruce Dickinson, ietwat minder voorspoedig, maar de terugkeer van de charismatische vocalist en gitarist Adrian Smith in 1999 zorgde binnen de kortste keren voor een hernieuwd elan.

De band is sindsdien populairder dan ooit, vliegt de wereld rond met hun eigen Ed Force One en kaapte met zowel ‘The Final Frontier’ (2010) als met hun zestiende studioalbum ‘The Book Of Souls’ (2015) de eerste plaats weg in tal van hitlijsten wereldwijd. Meer dan 100 miljoen verkochte platen staan ondertussen op de teller en het einde is nog (lang) niet in zicht. De band beloofde voor 2018 zelfs enkele ‘surprises’. The Maiden wist extra publiciteit los te maken dankzij hun mascotte, 'Eddie' de zombie, die ook op diverse albumhoezen, posters en T-shirts is te zien.

De band wordt gecoverd door onze eigen toppers: Martijn van de Put (drums), Matthijs Stolk (zang), Ruud de Boer (gitaar), Roel van de Kruysdijk (gitaar) en Joep van de Put (bas). BE THERE!