programma

Guns N Roses Tribute Shingles

Guns N' Roses

  • zondag
  • 21:45
  • pdm

Guns N' Roses is een Amerikaanse rockband. De band is opgericht in Los Angeles in 1985 door zanger Axl Rose, gitaristen Tracii Guns en Izzy Stradlin, bassist Duff McKagan en drummer Robbie Gardner. De naam Guns N' Roses werd afgeleid van de twee bands, die samen uiteindelijk Guns N' Roses vormden: 'L.A. Guns' en 'Hollywood Rose'.

Bij het eerste geplande optreden konden Tracii en Gardner namelijk niet verschijnen, waarna McKagan zijn best deed alsnog muzikanten te vinden. Hij was het, die de voor hem niet onbekende gitarist Slash en drummer Steven Adler (Hollywood Rose en daarvoor Roadcrew) als vervanging toevoegde, de originele samenstelling was toen een feit. In 1987 werd deze band wereldwijd bekend met hun eerste album 'Appetite for Destruction'. The Guns treden de laatste jaren weer samen op.

Het is op het Ploegfestival de taak aan Manon Lavrijssen (zang), Martijn Tullemans (drums), Koen Lebbink (gitaar), Toine van Gestel (bas), Mary Graafmans (toetsen) en Bas van de Vondervoort (gitaar) om te rocken!