programma

Firkin Shingles

Firkin (HU)

  • zondag
  • 15:45
  • pdm

Sinds 2008 speelt de Hongaarse band Firkin ongeveer 500 concerten in 15 landen (Canada, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Zwitserland, België, Nederland, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Oekraïne, Hongarije). Vandaag de dag zijn ze een veel gevraagd headliner op folk-, pop- en rockfestivals in heel Europa.

Met hun mix van vrolijke Keltische folk en metal zijn ze in staat om ieder publiek voor zich te winnen in een energieke liveshow. Hun eerste album ‘Firkinful Of Beer’ (2009) werd goud binnen een jaar. De titelsong werd gekozen voor een compilatie van 's werelds beste folksongs (Almost St. Patrick’s Day Vol. 2, Reedo Records). Daarnaast werd ‘Firkinful Of Beer’ genomineerd in 2010 voor Fonogram (de Hongaarse Music Award, vergelijkbaar met de Grammy Awards). Nog drie nominaties zouden volgen ‘Igyunk Pálinkát!’ (2012), ‘Keep On Firkin’ (2013) en ‘Finger In The Pie’ (2016 - winnaar).

Sinds de release van hun energieke live DVD ‘Keep On Firkin’ zijn ze niet meer weg te denken uit het Europese concertlandschap waar ze als headliner op vele grote festivals, stadsfeesten, bier- en wijnfeesten en folk-, rock- en metalfestivals te zien zijn. In opdracht van de Hongaarse voetbalbond (MLSZ) maakten ze zelfs het officiële EK-lied van het Hongaarse nationale elftal in het jaar 2016.