programma

Eagles Tribute Shingles

Eagles Tribute

  • zaterdag
  • 22:05
  • pdm

Deze uit de Verenigde Staten afkomstige band begint in de jaren 70 oorspronkelijk als begeleidingsband van Linda Ronstadt. De band werd gevormd door gitarist/toetsenist Glenn Frey, gitarist/mandolist/banjospeler Bernie Leadon, bassist Randy Meisner en drummer Don Henley. Hun eerste album komt uit in 1972, genaamd Eagles. 'Desperado', hun tweede album uit 1973 is één van hun eerste thema-albums.

De band besloot meer af te stappen van de country en bluegrass en meer richting de rock te gaan. Tijdens het opnemen van het derde album, 'On The Border', werd Don Felder als vijfde Eagle toegevoegd aan de band. Met het volgende album 'One Of These Nights' en daarmee de gelijknamige single scoorden ze ook in Nederland een hit. Gedurende het opnemen van het album verliet Bernie Leadon de band en werd vervangen door Joe Walsh. Album 'Hotel California' uit 1976 had als thema de Amerikaanse droom. Het album is tot dan toe hun best verkochte album, maar zorgt ook voor onrust.

Tijdens de toer die volgde besloot Randy Meisner de band te verlaten en werd vervangen door Timothy B. Schmit. De single is één van de bekendste hits van de Eagles en ze wonnen een Grammy Award. Het nummer staat elk jaar hoog in de Top 2000. In 1979 brachten ze het album 'The Long Run uit', na 2 jaar daaraan gewerkt te hebben. Na de toer die hieruit volgde werd er niets meer van de band vernomen. Pas in 1994 komen de leden weer bij elkaar. Op 29 juli 2015 gaven de Eagles in Bossier City hun laatste concert. Begin van 2016 overlijdt Glenn Frey. In maart 2016 geeft Don Henley een interview aan BBC Radio 2 en geeft daarin aan dat ze na het overlijden van Glenn Frey waarschijnlijk nooit meer zullen optreden.

Lowie Seuntjens (zang, gitaar), Carlo Leijten (zang, drums), Arthur Morpey (zang, bas), Carl Smetsers (zang, toetsen), Bart Dossaers (zang, gitaar) en Gerrit de Groot (zang, gitaar) spelen een legendarische set van de gevleugelde rockband.