programma

Dolly Parton Tribute Shingles

Dolly Parton

  • zaterdag
  • 18:35
  • pdm

Parton is het vierde kind in een gezin met twaalf kinderen. Ze groeide op in een arme familie op de tabaksboerderij van haar vader in de Great Smoky Mountains, bij Locust Ridge, Tennessee. Op twaalfjarige leeftijd verscheen ze op televisie in Knoxville en een jaar later nam ze haar eerste album op bij Gold Band Records (een klein lokaal platenlabel). Ook trad ze op in de "Grand Ole Opry". In 1964 vertrok ze naar Nashville. Op 30 mei 1966 is zij in Ringgold (Georgia) getrouwd met Carl Dean (met wie ze nog steeds samen is).

Zij startte haar carrière als zangeres bij een lokaal radio- en televisiestation in Tennessee. Ze verhuisde naar Nashville in het midden van de jaren 60. In 1967 trokken haar zangkunsten de aandacht van Porter Wagoner. Hier bleef ze zeven jaar en hun duetten werden beroemd. Begin jaren 70 vertrok ze om zich volledig op haar solocarrière te richten.

Over haar vertrek schreef ze toen "I Will Always Love You", dat een van haar grootste hits werd en later werd gecoverd door Whitney Houston. Als zangeres en componist vergaarde zij grote populariteit en won meerdere Country Music Awards en Grammy's. Parton werd opgenomen in vele ‘Halls of Fame’, had een eigen countryshow onder de naam ‘Dolly’, trad op in diverse talkshows en speelde in films.

De Dolly-set wordt gespeeld door Cynthia Hermes (zang), Ad Engelen (drums), Joerik van Dooren (gitaar), Casper Pillaerts (toetsen), Frans van de Wiel (bas), Hans Hakema (gitaar), Jos Roderkerken (pedal steel), Jacobien Jansen (fluit, sax), Miriam Heesters (baritonsax) en Elke Eikelenboom (achtergrondzang).