programma

Dire Straits Tribute Shingles

Dire Straits

  • zaterdag
  • 16:50
  • pdm

Dire Straits wordt in 1977 in Londen opgericht door gitarist Mark Knopfler. Mark speelt al regelmatig met zijn broer, gitarist David, en diens kamergenoot en bassist, John Illsley. Samen met drummer Pick Withers maakt de groep een demo. Een van de tracks, 'Sultans Of Swing', wordt opgepikt door een Londense DJ, wat de groep in één keer op de kaart zet.

Ze spelen als voorprogramma in een tournee van de Talking Heads. Tijdens de opnames van de derde plaat van de groep, Making Movies, besluit David Knopfler een pauze in te lassen en solo aan het werk te gaan. Het album 'Brothers In Arms' laat de band echt volledig doorbreken. Singles als 'Money For Nothing' en 'Walk Of Life' worden grote hits. Na een grote tour neemt de band weer een lange pauze.

Knopfler blijft echter bezig met filmsoundtracks, productiewerk, een solo tournee met Eric Clapton en een countryrock groep, de Notting Hillbillies. Na een tournee, neemt de band in 1993 wederom een pauze. De ingelaste pauze blijkt uiteindelijk het einde van de band te zijn. In 1996 verschijnt de eerste soloplaat van Mark Knopfler. In 2005 wordt het derde 'Best Of'-album uitgebracht.

Willy Hurkx (bas), Richard van Leeuwen (gitaar), Angela Rovers (achtergrondzang), Bert Willems (zang), Isaac Groenen (drums) en Johan Moeskops (toetsen) zorgen voor een fantastische set op 25 augustus.