programma

Deep Purple Tribute Shingles

Deep Purple

  • zaterdag
  • 15:05
  • pdm

De doorbraak in Europa kwam met het album ‘Deep Purple In Rock’. De band vestigde daarmee zijn naam als hardrockgroep en was met groepen als Led Zeppelin en Black Sabbath een van de pioniers van deze stijl. Black Night werd een hit, maar kwam niet op het album te staan.

Na ‘In Rock’ volgde ‘Fireball’. In de VS kwam de klassieker ‘Strange Kind of Woman’ op het album te staan in plaats van Demon's Eye. Het titelnummer ‘Fireball’ verscheen op single. Het volgende album, ‘Machine Head’, werd zowel artistiek als commercieel een groot succes. In de VS was de groep een mega-act geworden en ‘Smoke on the Water’ was vaker op de Amerikaanse radio te horen dan het volkslied.

Veel tracks van dit album kwamen in hetzelfde jaar op het dubbellivealbum Made in Japan. In 1973 verscheen voorlopig het laatste album in deze bezetting met ‘Who Do We Think We Are’. ‘Woman From Tokyo’ werd wereldwijd op single gezet. Deep Purple is nog steeds vaste prik in de Top 2000.

John Kroon (gitaar), Tim van den Eijnden (zang), Martijn Cuypers (drums), Cornee Biekens (bas) en Marco Krijger (toetsen) spelen een vette Deep Purple set.