programma

Bruno Mars Tribute Shingles

Bruno Mars

  • zondag
  • 20:35
  • pdm

Voor hij aan zijn solocarrière begon, produceerde Bruno Mars nummers voor artiesten als Brandy, Flo Rida, Sean Kingston, Cobra Starship, Adam Levine en Alexandra Burke en met Cee Lo Green werkte hij aan de song 'F**k You!'. Ook werkte hij samen met B.o.B voor het nummer 'Nothin' on You' en met Travie McCoy voor het nummer 'Billionaire'. Verder schreef hij mee aan de nummers 'Right Round' van Flo Rida en 'Wavin' Flag' van K'naan.

Op 11 mei 2010 verscheen zijn eerste ep, getiteld 'It's Better If You Don't Understand', met daarop de nummers 'Somewhere in Brooklyn', 'The Other Side' met Cee Lo Green en B.o.B, 'Count on Me' en 'Talking To The Moon'. Deze nummers kwamen ook terecht op het debuutalbum 'Doo-Wops & Hooligans' met 'Just the Way You Are', 'Grenade', 'The Lazy Song', 'Marry You' en 'Count on Me' als singles. 'Just the Way You Are' en 'Grenade' kwamen in de top tien van de Amerikaanse hitlijst voor de op internet bestverkochte singles. Er werden in 2011 respectievelijk 12,5 miljoen en 10,2 miljoen downloads van verkocht.

Ondertussen bracht hij ook de leadsingle van 'The Twilight Saga': 'Breaking Dawn Part 1' uit, getiteld 'It Will Rain' en werkte hij samen met Snoop Dogg en Wiz Khalifa voor 'Young, Wild & Free', met Bad Meets Evil voor 'Lighters' en met Lil Wayne voor 'Mirror'. In december 2012 bracht hij zijn tweede studioalbum uit, getiteld 'Unorthodox Jukebox'. Het liedje 'Locked Out of Heaven' werd hiervan als eerste single uitgegeven. In 2013 won hij de Franse muziekprijs NRJ Music Award en in juni 2017 won Bruno Mars zijn eerste BET award voor beste mannelijke R&B pop artiest.

De Bruno Mars set wordt verzorgd door Sterre Willems (zang), Linda aan den Toorn (zang, percussie), Mike Attinger (drums), Wouter Eckhardt (bas), Maickel Bazelmans (gitaar), Bart van den Broek (gitaar), Tobias Elshout (sax), Luc van Gemert (altsax) en Loek Sonnemans (trompet).