programma

Aerosmith Tribute Shingles

Aerosmith

  • zaterdag
  • 14:30
  • pdm

Aerosmith is één van de grootste Amerikaanse rockbands (in elk geval de best verkopende hardrockband ooit in Amerika) met als bekendste leden Steven Tyler en Joe Perry. De groep werd opgericht in 1969 met vooral de grauwe stem van Tyler en het gitaarwerk van Joe Perry als bekendste troeven. In 1973 volgde er een eerste album met daarop de single Dream on (nog als sample gebruikt bij het nummer Sing for the moment van Eminem).

Na korte tijd achter de drums bij The Chain Reaction te hebben gezeten, ontmoette Steven Tyler gitarist Joe Perry met wie hij Aerosmith oprichtte. Vanaf het begin speelde Aerosmith in de samenstelling met Brad Whitford (gitaar), Tom Hamilton (bas) en Joey Kramer (drums). In 1973 kreeg Aerosmith een platencontract bij CBS en verscheen het debuutalbum "Aerosmith". Aanvankelijk deed dit album weinig. Pas nadat de single "Dream on" een hit werd, trok de verkoop van "Aerosmith" aan. In 1976 kwam Aerosmith met een spectaculaire show naar Europa. Kort daarop beginnen de problemen door overmatig drank- en druggebruik van zanger Steve Tyler en gitarist Joe Perry. Het tweetal kreeg daardoor de bijnaam Toxic Twins. In 1977 verliet Joe Perry Aerosmit en richtte hij het Joe Perry Project op. Zijn vervanger in Aerosmith werd Jimmy Crespo (gitaar). Even later hield ook Brad Whitford het niet meer uit met Steve Tyler en begon met Derek St.Holmes Whitford/St.Holmes. Hierdoor is gitarist Rick Dufay te horen op "Rock in a hard place" (1982).

1984 is het jaar dat keerde Aerosmith terug in de originele bezetting met het album "Permanent vacation". In 1986 maakten ze met Run DMC een remake van het nummer "Walk this way". Zowel Steve Tyler als Joe Perry waren definitief van de drugs af en leken hun leven definitief te hebben gebeterd. Door het succes wordt ook in 1993 samengewerkt met Fairburn voor 'Get a Grip', dat voor lichte opschudding zorgt met de hoesfoto waarop een gepiercete koeienuier te zien is. Omdat Aerosmith er opnieuw in geslaagd is om een sterk en bijzonder goed verkopende langspeler af te leveren, zijn de verwachtingen hoog gespannen voor de opvolger. 'Nine Lives' ontgoochelt echter danig en de groep lijkt met harde, maar weinig creatieve rocknummers en plakkerige powerballades gekozen te hebben voor de makkelijke weg. Het creatieve dieptepunt wordt in 1998 bereikt met het zeer conventionele 'I Don't Want to Miss a Thing', de bijzonder flauwe themasong van de film 'Armageddon'. Anno 2000 werkt de groep aan een nieuw album. 'Just Push Play' ligt in maart 2001 in de winkels.

Op 24 augustus 14:30 uur is de eer aan Sterre Willems, Linda aan den Toorn, Mike Attinger, Wouter Eckhardt, Maickel Bazelmans en Tobias Elshout om het Ploegfestival te openen.