PROGRAMMA ZONDAG 27/08/17

Mr Moto

MR. MOTO

12.30Mr. Moto bijt de spits af. Deze stevig rockende formatie uit Veldhoven heeft in 2016 `t eerste album “Fire it up” gelanceerd, een uiterst dansbare plaat en bijzonder goed ontvangen. Mr. Moto speelt speciaal voor het Ploegfestival echter een akoestische set.

Dat belooft wat! In april 2016 publiceerde ze zoals gezegd hun eerste album. Het tweede album komt er alweer aan en wordt begin 2018 gelanceerd.
YouTubeZoekenSpotify

Sharon Doorson

SHARON DOORSON

16.00In 2015 deed zij mee aan Expeditie Robinson en in 2016 aan De beste zangers van Nederland. Zij won de aflevering van De beste zangers met een door haarzelf geschreven Engelse versie van het lied Samen zijn van Willeke Alberti: Hold me now.

Sharon verwierf bekendheid verwierf in 2004 nadat ze samen met Esri Dijkstra, Eva Simons, Lianne van Groen en Nora Dalal de meidengroep Raffish had gevormd in het programma Popstars: The Rivals. Na het uiteenvallen van deze groep begon ze aan een solocarrière. Sharon komt met live-band. Dit optreden belooft groots te worden, haast Amerikaans. De organisatie tipt deze show als De Geweldige verrassing van Ploegfestival 2017.
YouTubeZoekenSpotify

Voltage Dave Vermeulen

VOLTAGE

19.45Voltage, in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen (TVOH). Strak als Status Quo en AC/DC en met de bezieling van southern bands als ZZ TOP en Blackberry Smoke spelen de vier brabanders een energieke mix van strakke shuffles en southern rock.

In 2016 brult leadzanger Dave zich naar een 2e plek in TVOH (The Voice Of Holland) en zet daarbij Rock’n Roll weer op de kaart bij mainstream Nederland. Daarna headlined de band een tour met uitverkochte shows bij de bekende poppodia van Nederland. Er worden support‐shows gespeeld voor o.a. Miss Montreal en Status Quo in de Heineken Music Hall en festivals als Paaspop en de Zwarte Cross worden op de kop gezet. Voltage is een puike 70’s rock band uit de regio Helmond en Eindhoven.
YouTubeZoekenSpotify

The Slampampers

THE SLAMPAMPERS

V.A.13.15Tussen alle optredens door zorgen de drie Slampampers voor een 'feelgood-show'. Ze zijn zowel uitstekende muzikanten als geweldige komedianten en ze hebben zich ontwikkeld tot ervaren entertainers die spelen op tal van festivals.

Van Duitsland tot België, Canada, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zwitserland tot aan Zuid Korea toe hebben The Slampampers met hun spectaculaire performances, een diepe indruk achtergelaten. Ze spelen in zowel theaters als op festivals en andere events, op straat en desnoods bij u in de huiskamer. Akoestisch, versterkt, mobiel of op een podium: die het publiek aan het lachen maakt en waar je goeie zin van krijgt.
YouTubeZoeken

Peter Koelewijn

PETER KOELEWIJN

13.30Hij scoorde de hit “Kom van dat dak af” Direct na dit enorme succes komen achtereenvolgens hits als "Janus", "Marijke", "Laat me los", "Speel die dans" en "24.000 kussen" uit. Een indrukwekkende muzikale carrière volgt en nu dus eindelijk een optreden op het Ploegfestival!

Peter Cornelis Koelewijn werd geboren op 29 december 1940 op de Heezerweg in Eindhoven als zoon van een vishandelaar. Al vroeg was hij weg van muziek en vooral van de ‘popmuziek’ uit die jaren. In 1953 kreeg hij zijn eerste gitaar en niet lang daarna begon hij zijn eigen (veelal cowboy) liedjes te schrijven. Op de Nuts Mulo in Eindhoven begon hij halverwege de fifties zijn eerste bandje met daarin drie leden, die later ook deel zouden uitmaken van ‘Peter en zijn Rockets’: Harry van Hoof, Charles Jansen en Peter v.d. Voort. Peter haalde, na de Nuts Mulo, zijn HBS diploma op het Gemeentelijk Lyceum Eindhoven en in die periode werd én de naam The Rockets bedacht (door Charles Jansen) én kwam saxofonist Claus Buchholz bij de band, die toen compleet was. Later kwam daar als extra saxofonist Arnold Bagen bij.
YouTubeZoekenSpotify

Ellen ten Damme

ELLEN TEN DAMME

17.15Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous.

En dat is ze allemaal tegelijk. De ware magie is haar eerlijkheid. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid anders kan doen vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf. Ze is echt. Ellen ten Damme groeide op in het Drentse dorp Roden. Ze studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna bezocht ze een vooropleiding voor het conservatorium in Hilversum en de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze zich concentreerde op pianospelen. Ze speelt ook viool en gitaar.

Een indrukwekkende carrière volgde: In 1991 maakte ze haar filmdebuut in Paul Ruvens muzikale eindexamenfilm De tranen van Maria Machita waarvoor ze meteen al genomineerd werd voor een Gouden Kalf. Als muzikant maakte ze 6 albums, verkocht meerdere theatertournee`s volledig uit. Ellen is zoals gezegd één van de meest veelzijdige performers van dit moment.
YouTubeZoekenSpotify

Boef

BOEF

20.45Sofiane Boussaadia, beter bekend als Boef, is een NL-rapper en vlogger met een Franse nationaliteit. Boef maakt in 2015 indruk met zijn Zonamo sessie. Begin 2016 verschijnt de EP ‘Gewoon BOEF’. In maart 2017 volgt debuutalbum ‘Slaaptekort’, binnen 2 maanden platina!

Boef houdt zich niet alleen bezig met zijn muziekcarrière. Zijn drukke leven legt hij vast door middel van zijn vlogs. Op YouTube bereikt hij binnen enkele maanden 350.000 abonnees en de vlogs worden elk meer dan 600.000 keer bekeken. Op 11 januari 2017 werd Boef wegens het beledigen van twee agenten veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een boete van 150 euro. Inmiddels heeft Boef publiekelijk excuses aangeboden en heeft zich laten adviseren door Ali B. Ali B heeft hem onder zijn hoede genomen.
YouTubeZoekenSpotify

Voorheen Slagerij Sengers

VOORHEEN SLAGERIJ SENGERS

V.A.13.15Slagwerkgroep Voorheen Slagerij Sengers speelt ook tussendoor. Zij legt zich toe op het spelen van percussie met een samba-inslag. Het instrumentarium is volledig Braziliaans, maar de muziek kent naast samba ook invloeden uit andere culturen en stijlen.

Naast de 'klassieke' Braziliaanse Batucada schreef dirigent en voorman Paul van der Heijden o.a. een 'Samba de Tango'. En een 'Samba Shuffle' en een 'Samba Vienna' (in 3/4 maat). De naam Voorheen Slagerij Sengers is eigenlijk een grapje dat eigenlijk alleen voor Bergeijkse mensen leuk is. Slagerij betekend zowel' beenhouwerij' als 'slagwerkgroep' (denk ook aan Slagerij van Kampen). Ten tijde van de oprichting van de band moest de Slagerij van Cees Sengers (voor de tweede keer) wijken voor het nieuwe Bergeijkse Gemeentehuis. Slagerij Sengers is dus niet meer... maar haar naam leeft voort!
YouTubeZoeken

Brace

BRACE

14.45Eddy Brace Rashid MacDonald, beter bekend als Brace, werd geboren in Indonesië en is opgegroeid in Amsterdam. Hij brak landelijk door na zijn bijdrage aan de single ‘Moppie’ van Lange Frans en Baas B. In 2015 belandde hij in de finale van The Voice Of Holland.

Ook kwam zijn eigen EP ‘Dejavu’ uit. De zanger heeft de afgelopen tijd zeker niet stil gezeten en bracht in januari samen met Keizer de single ‘Zonde’ uit. Brace laat ook zelf op jonge leeftijd zien over een enorm muzikaal talent te beschikken: hij wint de talentenjacht van het Kwakoe Zomerfestival en behaalt de landelijke finale van de Kunstbende in Utrecht. Ali B onderkent het talent van Brace en neemt met hem ‘Ik ben je zat’ op. Ook deze single is een groot succes, waardoor er tegelijkertijd twee nummers in de top 5 van de Nederlandse hitparade staan. Live maakt de Amsterdamse R&B-artiest grote indruk.

Brace heeft een gouden stem, is een rasperformer en weet een groot publiek te bereiken. Hoewel de carrière van Brace in de lift staat, belandt de zanger persoonlijk in een moeilijke situatie en verdwijnt een tijdje van het podium. In 2011 wordt bekend dat Brace zich klaarmaakt voor een comeback en tekent hij een artiestencontract bij SPEC. In 2015 belandt hij in de finale van The Voice Of Holland en verschijnt zijn nieuwe EP “Dejavu”. De zanger zit niet stil, want eind januari 2017 brengt hij samen met Keizer een nieuwe single uit genaamd “Zonde”. Daarnaast is hij druk bezig met zijn nieuwe EP die dit jaar wordt uitgebracht.
YouTubeZoekenSpotify

Waylon

WAYLON & BAND

18.15't is echt waar! Waylon en band op Ploegfestival 2017! Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk. Op 18-jarige leeftijd kreeg hij midden in de nacht een telefoontje van zijn grote held Waylon Jennings, die hem uitnodigde naar Nashville te komen en met hem samen te werken.

Helaas overleed de Amerikaanse countryzanger in 2001 en keerde Waylon terug naar Nederland. In 2009 bracht platenmatschappij Universal Music hem als eerste Nederlander onder bij het Motown Label. Zijn eerste single Wicked Way verscheen op 7 augustus 2009, een voorproefje van het bijna gelijknamige album Wicked Ways, dat later die maand verscheen.

In april 2010 won Waylon zijn eerste muziekprijs, namelijk een 3FM Award in de categorie ‘Beste Nieuwkomer’. Een maand later ontving hij in het tv-programma De Wereld Draait Door een gouden plaat voor zijn debuutalbum. In oktober 2011 lanceerde Waylon The Escapist, de eerste single van zijn tweede album After All, waarmee hij zich voegde bij de gevestigde namen. In april 2012 werd hij uitgeroepen tot beste zanger bij de 3FM Awards. Terwijl hij werkte aan zijn derde album werd hij gevraagd voor het Eurovisie Songfestival, waar hij samen met Ilse de Lange Nederland vertegenwoordigde. Waylon’s derde album Heaven After Midnight, opgenomen in de Capitol Studio’s in Los Angeles, kwam in 2014 binnen op nummer 1.

Afgelopen jaar was Waylon coach bij het succesvolle RTL4 programma: It Takes 2 en nam hij dit najaar plaats op de draaistoel van The voice of Holland als vervangend jurylid van Anouk. Sinds februari 2017 tourt hij live door het land onder de titel: This is our Song – Waylon Live on Tour.
YouTubeZoekenSpotify

Plork en de Aannemers

PLORK EN DE AANNEMERS

21.30Sinds vijf jaar en een dag zijn de heren van Plork en de Aannemers geen onbekende meer in het muzikale circuit. Het kwartet, uitgerust met metselaar, stukadoor, timmerman en een (B)aardige idioot, heeft zich de afgelopen jaren ruimschoots bewezen.

Multi-inzetbaar op zowel festivals, discotheken, feesttenten of in het kleine café aan de haven, nergens draaien deze heren hun hand voor om. Muzikaal gezien gaat het bij deze heren alle kanten op zodat zelfs uw opa en oma geslaagd kunnen terugkijken op een avondje Plork en de Aannemers.

Vaak zeggen de heren zelf: “Als er na het vierde liedje geen polonaise ontstaat dan klopt er iets niet!” Van hele stevige rock tot hoempa gelal en van Ska tot Abba; niets is deze heren te gek. Zelfs liedjes waar u het bestaan niet meer van wist of die door andere bands stelselmatig worden genegeerd komen aan bod! Als dit alles uw interesse nog niet heeft gewekt dan weten de heren van Plork en de Aannemers het ook niet meer, dus boeren, burgers en buitenlui komt allen uit uw luie fauteuil en ga deze heren bewonderen op het Ploegfestival.
YouTubeZoekenSpotify

Marc Muy Dificil

MARC MUY DIFICIL

V.A.12.30Op dolkomische wijze haalt Marc Muy Dificil werkelijk de moeilijkste circus-, jongleer- en evenwichtskunsten uit. Bij het Jongleren vliegen kegels, ballen, appels door de ruimte, maar hé; waar is nou dat appeltje voor de dorst ineens gebleven?

De fantááááástische werking van een Diabolo, een Chinese wonderapparaat, wordt uitgelegd en bovenop de twee meter hoge Eenwieler gooit Marc Muy Dificil met messen. Bij het borden draaien staat er gelukkig ‘een assistent’ klaar met een bezem, want het dreigt steeds mis te gaan. Met grappen en onverwachte wendingen worden theater- en circusacts aan elkaar gekoppeld.

Arno Huibers - De reizende clownswagen

REIZENDE CLOWNSWAGEN

V.A.12.30Reizende Clowns-wagen van Arno Huibers. De klassieke, gerestaureerde wagen (‘pipowagen’) zorgt voor het perfecte decor voor theater-programma ‘Clowns Kado'. De clownerie waarmee Arno Huibers zich presenteert ontroert door zijn subtiele humor.

In de voorstelling wordt gebruik gemaakt van live muziek, (levend) poppenspel, pantomime en maskers.

Eendenspel

EENDENSPEL

V.A.12.30Op het Kinderplein wordt ook dit jaar het Eendenspel gespeeld. Deze keer wordt het verzorgd door Kinderboerderij Bergeijk. Dus kom, speel mee en hengel naar die leuke eendjes... want jij kunt vast een aantal plastic kwek-kwekkers vangen!

De Kinderboerderij is centraal gelegen in het dorp, achter het bezoekerscentrum het Teutenhuis. Het adres is: Domineestraat 4, 5571 EJ te Bergeijk. Je kunt via de parkeerplaats en het pad naar de bloementuin bij de ingangspoort van de Kinderboerderij komen. Door de poort loop je over het pad naar de Kinderboerderij. In het bezoekerscentrum zijn ook het VVV-kantoor, het Eicha museum, de Heemkundekring Bergeijk en het Museum de Sigarenmaker gevestigd..

Food

FOOD (zie ook hoofdpodium)

V.A.12.30Een knorrende maag? Dat komt goed uit! Op het Ploegfestival kun je genoeg food bekomen van diverse strekkingen zoals nancho's, worstenbroodjes, frites, snacks, ijs en passievolle gerechten. Neem dus gerust een kijkje maar vooral een hapje!

Betalen kan eenvoudig met consumptiebonnen. Deze zijn te verkrijgen bij de kassa's op het festivalterrein. Eet smakelijk! Meer informatie over het festival vindt u overigens in het gedeelte Info van deze website. Op het festival lopen overigens diverse medewerkers, te herkennen aan hun gele of rode t-shirt.

Malle Balle Circus

MALLE BALLE CIRCUS

V.A.12.30Het Malle Balle Circus geeft artiesten in de dop de kans van hun leven. Met de uitdagende attributen en onder zeer deskundige leiding van de artiesten van Malabarista Entertainment, wordt met ongelooflijk veel plezier gewerkt aan maar één doel... (klik meer info).

Het doel om even de beroemdste circusartiest ter wereld zijn en optreden in de circuspiste voor het grote publiek. Steeds opnieuw verbazen kinderen en volwassenen zichzelf en elkaar dat ze zo veel in zo’n korte tijd kunnen presteren.

Mini-kermis

MINI-KERMIS

V.A.12.30Naast leuke theater- en circusvoorstellingen bezoeken kun je op de mini-Ploegkermis ook al schietkunst oefenen in de schiettent, scooterrijden, de rodeostier bedwingen en een ritje maken in de zweef- of draaimolen! Wij wensen je alvast veel plezier!

En als je dan helemaal dolgedraaid bent, neem dan even een kijkje bij de eendenvijver.

Knutselen en schilderen

KNUTSELEN EN SCHILDEREN

V.A.12.30Op het Kinderplein is eveneens veel aandacht voor creativiteit. Je kunt (onder begeleiding) naar hartelust knutselen en schilderen totdat je groen ziet. In de knutsel- en schildertenten hebben we voor jou ruim voldoende materiaal en werkgereedschap.

Natuurlijk mag je de gemaakte werken mee naar huis nemen. Heb je interesse in een nieuw kapsel? Wie zijn kapsel eens lekker up-to-date wil hebben kan terecht bij de kinderkapsel-upgraders en zich de krullen van trap laten krabben. Ook kun je er mooie schildjes graveren in de stand van het Gilde.

Circque Frappe - The Zambini's

CIRCQUE FRAPPÉ

V.A.12.30Het is precies 100 jaar geleden dat The Great Zambini is verdwenen in de grote magisch kist... Helaas is hij nooit meer terug gevonden. Gelukkig is er nog één erfgenaam over, die niet alleen de nieuwe eigenaar wordt van de magische kist, de goochelkoffer...

Maar tot zijn eigen verbazing ook van de assistente... Vandaag is het dan zover en gaat de mysterieuze koffer na 100 jaar open, wat de start is van een komische goochelshow met een zeer verassende finale! Neem alles met een korreltje zout of liever een hele zoutpot, maar vergeet daarbij niet te genieten van prachtige muziek, magie, mentalisme en first class comedy tijdens de zeer vermakelijke voorstelling van The Zambini's.

Springkussen

SPRINGKUSSENS

V.A.12.30Diverse springkussens staan paraat voor de springerige springers onder ons! Dus leef je uit en jump van hier tot daar en weer terug op de luchtkussens. Wie springt het verst? Wie springt het hoogst? Gelukkig is de landing in ieder geval lekker zacht.

Springkussens vind je op het kinderplein.

De Bellentuin

DE BELLENTUIN

V.A.12.30De Bellentuin is een creatieve oase, waarbij alles draait om het maken van de mooiste en de grootste zeepbellen. Een feestelijke mix van palmbomen, ringen, touwen, zwaarden, spinnen, tonnen, heerlijke strandstoelen en liters zeepsop. Hoever vliegt jouw zeepbel?

Dit visuele zeepbellentheater is een uniek concept dat leuk en uitdagend is voor jong en oud. Bij de Bellentuin sta je zelf in de spotlights en trakteer je de omstanders op een prachtig bellen show waarbij alles draait om Gebakken Lucht.

TOELICHTING: kies uit HOOFDPODIUM en KINDERPLEIN | klik/tap op de afbeeldingen om een vergroting te bekijken | de aanvangstijd is telkens in geel-rood aangegeven (voorstellingen op het Kinderplein zijn vaak doorlopend) | klik op meer info om verder te lezen en om artiesten op YouTube of Spotify te bekijken/beluisteren!
Klik/tap HIER om het programma van ZATERDAG 26 augustus te bekijken!

Kijk op ploegfestival.nl/tijden voor een handige TIJDTABEL met plattegrond.