PROGRAMMA ZATERDAG 26/08/17 - HEROES IN HEAVEN

Donna Summer Tribute

DONNA SUMMER

14.30de Amerikaanse zangeres met de dik verdiende bijnaam “De Koningin van de Disco” scoorde ook hits in het R&B genre. Ze verkocht maar liefst 187 miljoen albums. Wellicht is “I Feel Lovel” haar meest bekende hit. Marty Kanters uit Reusel zal Donna Summer zingen.

Dit onder begeleiding van Kees Pijnenborg, Ruud van Dijk, Henk Krekels, Ruud Geboers en Guud Krekels.
YouTubeZoekenSpotify

Queen Tribute

QUEEN

16.15Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met 10-tallen hits in '70, '80 en '90, is Queen een van de meest succesvolle popgroepen in de geschiedenis.

Queen verzorgde bovendien "Het beste live optreden aller tijden" op Live Aid. Deze helden betreden om 16:15 uur het podium: Martijn Tullemans, Koen Lebbink, Toine van Gestel, Mary Graafmans, Bas van de Vondervoort en Manon Lavrijssen.
YouTubeZoekenSpotify

Roy Orbison Tribute

ROY ORBISON

18.00Orbinsons eerste single, Up Town, was een bescheiden succes. De opvolger werd uitgebracht in '60 en maakte van Roy Orbison een wereldster. Van Only The Lonely gingen ruim 2 miljoen exemplaren over de toonbank en met dit nummer creëerde Orbison iets unieks.

Iets dat nog nooit eerder in de rock-'n-roll was gehoord: de dramatische rockballad. Tussen 1960 en 1965 produceerde Orbison klassiekers als Running Scared, Crying, Blue Angel, Falling, Blue Bayou, It's Over, In Dreams en Oh, pretty woman. Wat een gave set moet dit worden! Deze artiesten gaan `t doen: Kevin Peels, Arnold van Keersop, Perry van Horssen, Percy Davids en Maarten Dierks.
YouTubeZoekenSpotify

Johnny Cash Tribute

JOHNNY CASH

19.45Johnny Cash was een Amerikaanse countryzanger, gitarist, singer-songwriter, acteur en auteur. Hij werd wereldwijd bekend als The Man in Black) en viel op door zijn diepe baritonstem. Hij was een van de invloedrijkste zangers, zowel binnen als buiten het country-genre.

Vanaf het eind van de jaren vijftig had Cash alcohol- en drugsproblemen, door de druk van het lange toeren. Hij kwam meermalen in aanraking met justitie. Zijn discografie is HUGE. Deze mannen gaan er vol voor: Harry van Lierop,Paul Bierens, Chris Kappert, Joep Box en Ronald van der Sanden.
YouTubeZoekenSpotify

Willy DeVille Tribute

WILLY DEVILLE

21.30Willy DeVille was een Amerikaans zanger en liedjesschrijver, maakte aanvankelijk naam als leadzanger van de band Mink DeVille en scoorde met deze band in 1977/1978 de internationale hit Spanish stroll en in 1984 de hit Each word's a beat of my heart.

De band verhuisde naar New York, waar ze een rol speelde als een van de pioniers van de punk. Ze was een van de oorspronkelijke huisbands van CBGB, de New Yorkse nachtclub die een grote rol heeft gespeeld in het ontstaan van punkmuziek. Dit belooft een geweldige set te worden gepresenteerd door deze mooie lijst muzikanten: Piet Hakkens, Lowie Seuntiens, Lambert Rombouts, Albert van Boekel, Theo van Dooren, Ton Lavrijsen, Marjo van Herk, Neel van Boekel, Kees van den Broek en Jan van den Heuvel.
YouTubeZoekenSpotify

Robert Palmer Tribute

ROBERT PALMER

15.05Als solo-artiest actief sinds 1974. In Nederland had Palmer in 1978 zijn eerste hit met het lied Best of Both Worlds. Begin jaren tachtig haalden Johnny and Mary en Looking for clues de hitparades, maar Addicted to Love en Bad Case of Loving You zijn Palmers grootste hits.

Robert wordt door Wido van Eersel vertolkt. Muzikale ondersteuning door deze toppers: Ruud Janssens, Aldo Reket, Johan van den Oever, Robert van Veldhoven en Sonja van Vonderen.
YouTubeZoekenSpotify

Carpenters Tribute

CARPENTERS

16.50Dit Amerkiaanse zangduo bestond uit broer en zus Richard en Karen Carpenter. Ze hadden talloze hits zowel in de VS als in Europa met hun melodieuze popliedjes. Officieel heette de formatie "Carpenters", zonder het lidwoord "The" ervoor. Ze braken door in 1970.

Dat gebeurde met (They Long To Be) Close To You. Op 26 augustus spelen Cynthia Hermes, Jacobien Jansen, Elke Eikelenboom, Inge Kuijken, Hein Hakkens, Ad Engelen, Joerik van Dooren en Mark Hakkens de legendarische Carpenter set.
YouTubeZoekenSpotify

Amy Winehouse Tribute

AMY WINEHOUSE

18.35Amy Winehouse werd bekend in het Verenigd Koninkrijk met haar album 'Frank'. In de rest van de wereld werd ze bekend met het album 'Back to Black' met daarop de hitsingles 'Rehab' en 'Back to Black'. Ze werkte samen met onder meer Mark Ronson.

Dat bezorgde haar de grote hit 'Valerie'. Winehouse kwam vaak negatief in het nieuws vanwege haar alcohol- en drugsverslaving. Ze was de eerste Britse die vijf Grammy Awards won. Toeval bestaat niet. Amy Winehouse wordt voorgeschoteld door de Band Impulse met Amy van der Weem, Thijs van Haren, Kay Roijmans, Anne Kuijlaars en Jorg van de Ven.
YouTubeZoekenSpotify

Chuck Berry Tribute

CHUCK BERRY

20.20Chuck Berry wordt beschouwd als de belangrijkste tekstschrijver van het rock-'n-roll tijdperk. In 1982 werd hij opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame. Berry staat vierde op de lijst van beste songschrijvers uit de popmuziek.

Berry's eerste hit 'Maybellene' is een van de eerste rock-'n-rollnummers. In de vier singles daarna, leverde Berry scherpe kritiek op onderdelen van de Amerikaanse maatschappij: in 'Thirty days' op de rechtspraak, in 'No money down' op het systeem van op krediet kopen, in 'Roll Over Beethoven' op de zogenaamde 'echte' cultuur en in 'Too much monkey business' op dat alles en nog veel meer. Nick Dekkers, Joep Box, Mike Dekkers, Kai van Ballegooij en Joris Dekkers spelen deze set op zaterdag 26 augustus!
YouTubeZoekenSpotify

Motorhead Tribute

MOTÖRHEAD

22.05Lemmy (leadzanger) werd in de lente van 1975 uit de band Hawkwind gezet vanwege zijn drugsbezit. Hij vormde een nieuwe band. Het originele plan was om de band 'Bastard' te noemen, maar hij noemde de band uiteindelijk toch 'Motörhead'.

Motörhead is slang voor een amfetaminegebruiker. In 1977 kwam het eerste officiële album uit, Motörhead. Het album sloeg aan bij zowel het metal- als het punkpubliek. De twee daaropvolgende albums waren zeer succesvol en Motörhead werd beschouwd als één van de belangrijkste Britse metalgroepen van dat moment. In 1980 kwam het album Ace of Spades uit. Dit album bereikte de top tien van de Britse hitlijsten en de gelijknamige single werd een grote hit. Job Jansen, Han Ernest, Marco Swaan, Robin de Boer en Koen van Horssen spelen deze set tijdens Heroes in Heaven op 26 augustus.
YouTubeZoekenSpotify

David Bowie Tribute

DAVID BOWIE

15.40David Bowie wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke rockmuzikanten vanaf de jaren zestig tot heden. Bowie werd bekend door wereldhits als 'Life on Mars?', 'Heroes' en 'Lady Grining Soul'. Bowie deed ook een aantal succesvolle duetten.

Zoals onder andere 'Under Pressure', 'Dancing in the Street' en 'Tonight'. Daarnaast was hij bekend van zijn verschillende imago's, die in de jaren zeventig excentriek te noemen waren. Bowie was naast zijn carrière als artiest ook acteur in diverse films en producer van andere artiesten. De 26e augustus gaan Bert Willems, Richard van Leeuwen, Willy Hurkx, Isaac Groenen, Marijke van Iperen, Angela Rovers en Angelique Lemmens de klus klaren.
YouTubeZoekenSpotify

Gary Moore Tribute

GARY MOORE

17.25Moore werd geboren als 1 van de 5 kinderen van de plaatselijke concertpromotor Robert. Dankzij het beroep van zijn vader groeide hij op met het luisteren naar muziek van Ierse bands, live spelen en country-, rock- en popmuziek. In '58 trad hij op 6-jarige leeftijd voor het eerst op.

Na een serie stevige rock-albums keerde Moore terug naar de blues met het album 'Still Got the Blues'. Deze heren gaan het doen op 26 augustus: Frans Schellekens, Paul Slaats, John Kroon en Peter Vugts.
YouTubeZoekenSpotify

Thin Lizzy Tribute

THIN LIZZY

19.10De kern van de band vormden zanger en bassist Phil Lynott en drummer Brian Downey. De samenstelling van de band wisselde in de loop der jaren regelmatig. De grote doorbraak van Thin Lizzy kwam met het nummer The boys are back in town (1976).

In 1983 hield de groep op te bestaan. Nieuw leven voor Thin Lizzy op 26 augustus, door; Martijn van de Put , Rik van Bavel, Ruud de Boer, Joep van de Put, Bram Jansen-Ros.
YouTubeZoekenSpotify

Soundgarden Tribute

SOUNDGARDEN

20.55Soundgarden was een van de oorspronkelijke bands die 'grunge' creëerden, een vorm van alternatieve rock die ontstaan is in Seattle. Hoewel de band jaren eerder begon en vergeleken met hun tijdgenoten meer gelijkenissen heeft met bands als Black Sabbath en Led Zeppelin.

Soundgarden wordt beschouwd als een van de grote vier grungebands van de jaren negentig, samen met Alice in Chains, Nirvana en Pearl Jam. Soundgardens grootste succes was het album Superunknown uit 1994, waarvan de singles "Black Hole Sun" en "Spoonman" beiden bekroond werden met een Grammy Award. Het is aan: Alex Verhelst, Eddy Lynch, Davie Bruce en Jade Walker om het geluid van Soundgarden te laten herleven.
YouTubeZoekenSpotify

The Beatles Tribute

THE BEATLES

22.40The Beatles was een popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek. De bezetting bestond uit:... (klik meer info).

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr; andere vroege leden waren Stuart Sutcliffe en Pete Best. Al vrij snel na hun doorbraak kregen de leden van The Beatles te maken met hysterische reacties van voornamelijk jonge tienermeisjes, die tijdens concerten de muziek met hun gegil overstemden. Voor dit gedrag raakte de term "Beatlemania" in zwang. Welke van deze liedjes gaan Ed van Gerwen, Wim Raaymakers, Jules Kerssemakers, Boudewijn ter Haar, Pascalle Daris, Tom Brouwer ten gehore brengen:

I Want to Hold Your Hand, She Loves You, Yesterday, Michelle, Yellow Submarine, Lucy in the Sky with Diamonds, All You Need Is Love, Hey Jude, Let It Be, Help!, Penny Lane, In My Life en/of Strawberry Fields Forever?
YouTubeZoekenSpotify

TOELICHTING: de aanvangstijd is telkens in geel-rood aangegeven | klik op meer info om verder te lezen en om artiesten op YouTube of Spotify te bekijken/beluisteren!
Klik/tap HIER om het programma van ZONDAG 27 augustus te bekijken!

Kijk op ploegfestival.nl/tijden voor een handige TIJDTABEL met plattegrond.

Programmeurs: Harry van Lierop, Maarten Dierks en Raymond Goossens.