INFO

Op deze pagina worden veelgestelde vragen behandeld (klik op de vraag om het antwoord te lezen). Meer vragen?... neem dan contact met ons op, bijv. d.m.v. het contactformulier (knop contact rechtsboven) of rechtstreeks via de e-mailadressen aan de linkerzijde.

Waar en voor wie?

Ploegfestival: voor wie en waar?

Het Ploegfestival is een festival georganiseerd door Bergeijk (Bergeijk, Loo, Weebosch, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven) waar iedereen, jong en oud, welkom is! Ben je woonachtig in Valkenswaard, Eersel, Bladel, Waalre, Veldhoven, Eindhoven, Groningen, Lommel, Antwerpen of Timboektoe?... kortom waar ook ter wereld... Kom gerust langs. De entree is immers gratis! Graag tot ziens!

Het festival vindt plaats in Park Mien Ruys (ook wel Ploegpark geheten), Riethovensedijk 20, 5571 CR te Bergeijk, Nederland.

Je kunt via Google Maps een route plannen door hieronder de plaats van vertrek in te vullen en op de knop te drukken (er opent een nieuw venster).

Informatiepunt en gevonden voorwerpen?

Informatiepunt

Tijdens het festival kun je met vragen terecht bij het informatiepunt. Deze tent of keet bevindt zich meestal naast de (overdekte) bar aan de rechterzijde van het festivalterrein (van bovenaf bekeken).

Het informatiepunt is ook bedoeld om gevonden eigendommen af te leveren en op te halen. Na afloop van het festival kun je hiervoor contact opnemen met Theater de Kattendans.

Fietsen stallen, openbaar vervoer en parkeren?

Eigen vervoer

We raden je aan om met de fiets of het openbaar vervoer te komen. Nabij het festivalterrein wordt een ruime (en verlichte) fietsenstalling ingericht alwaar je jouw stalen ros een plekje kunt geven.

Vanaf het centaal treinstation in Eindhoven kun je Bergeijk bereiken via lijn Eindhoven-Luyksgestel of lijn Eindhoven-Bergeijk. Daarnaast rijden tussen Bergeijk en Veldhoven en Weebosch en Lommel in België buurtbussen. Vanaf de Bushaltes op 't Hof is het ca. 500 meter lopen naar het festivalterrein in Park Mien Ruys (Ploegpark) aan de Riethovensedijk.

Kom je met de auto: achter Theater de Kattendans is parkeergelegenheid beschikbaar (via een verlicht bospark kom je in het park). De Kattendans ligt aan de Eerselsedijk 4, 5571 CM Bergeijk. Als het daar vol is, kun je parkeren bij de Jumbo, op de markt en bij het gemeentehuis, Burg. Magneestraat 1.

Hoe zit het met eten, drinken en bonnen?

Eten en drinken, catering

Er is voldoende te eten en te drinken en zo steunt u meteen het doel om het Ploegfestival (waarvoor hoge kosten moeten worden gemaakt m.b.t. artiesten, podia, tenten, horeca, geluids- en lichtinstallaties, beveiliging, voorzieningen etc.) gratis te houden. Men kan tevens hier en daar op bankensets ongestoord wat drinken, kletsen en genieten van de livemuziek of activiteiten die plaatsvinden. In het park zijn diverse eetlocaties te vinden waar men food kan bekomen van diverse strekkingen.

Consumptiebonnen van het Ploegfestival zijn de enige vorm van betalen. Deze zijn te verkrijgen aan diverse bonnenkassa's op het festivalterrein. De bonnen zijn alleen geldig op de dag(en) van het festival en kunnen na afloop niet ingewisseld worden.

E.H.B.O., voorzieningen en veiligheid?

EHBO - Fire & Care

Op het terrein is een E.H.B.O.-post aanwezig verzorgd door Fire & Care. Deze post is uiteraard herkenbaar aan het bekende symbool.

Het Ploegfestival wordt vooral in de open lucht gehouden. Uiteraard beschikken wij over de nodige verlichting om de avonduren bij te schijnen. Er is stromend water en er zijn sanitaire voorzieningen. Voorts staan er op vele plekken afvalcontainers. Maak hier a.u.b. gebruik van en laat geen afval in het park achter.

Veiligheid wordt gedurende het festival gewaarborgd door FeDa Security Solutions.

Krant, Twitter, Facebook, YouTube?

Festivalkrant

Ook via andere wegen wordt er aandacht besteed aan het Ploegfestival. Zo wordt naast de publicaties in huis-aan-huis-bladen vaak een Ploegkrant uitgegeven. Hierin vind je naast andere Bergeijkse activiteiten onder meer het programma en weetjes. De Ploegkrant verschijnt ruim voor de festivaldatum in de bus van inwoners van Bergeijk, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Veldhoven, Lommel, Neerpelt en Overpelt.

Als je op de hoogte wilt blijven is er natuurlijk Twitter, Facebook en YouTube.

Vrijwilligers nodig?

Vrijwilligers

Het Ploegfestival wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele vrijwilligers die zich gedurende het festival, ervoor en erna in het zweet werken om alles soepel te laten verlopen. Hun inzet is onmisbaar en dat kan niet vaak genoeg worden gezegd.

Wil je ook meehelpen met de opbouw, de afbouw of wil je tijdens het festival een steentje bijdragen? Neem dan contact met ons op.

Foto- en/of video-opnames?

Foto en video

Tijdens het festival kunnen foto- en/of video-opnames worden gemaakt. Bij het betreden van het festivalterrein geven bezoekers stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigen, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotionele doeleinden. Heb je een foto- of videoreportage gemaakt? Laat het even weten als je jouw foto's of video's terug wilt zien op onze online-kanalen.

Het ED, LocalTV, KempenTV of een andere TV crew maken vaak sfeerreportages.

Aansprakelijkheid, schade, drugs en alcohol?

Aansprakelijkheid schade eigen risico

Het betreden van het festivalterrein en het meedoen aan de diverse activiteiten is geheel voor eigen risico van de bezoeker. De organisatie, partners en vrijwilligers kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies van eigendommen, diefstal van derden, enig letsel en/of materiële schade, die bezoekers van het evenement kunnen ondervinden, noch binnen, noch buiten het terrein. Schade toegebracht door bezoekers wordt verhaald.

Er zijn begeleiders op het kinderplein om de kinderen te helpen. Men blijft echter zelf verantwoordelijk voor het wel en wee van het kind tijdens het verblijf op het kinderplein.

Eigen consumpties kunnen bij controle in beslag worden genomen. Zelf meegenomen glas en blik zijn verboden tijdens het festival.

Drugs zijn niet toegestaan op het festivalterrein of in de directe omgeving daarvan en kunnen in beslag worden genomen.

Het is jongeren onder de 18 jaar absoluut verboden alcohol te kopen of te gebruiken. Bij overtreding kunnen boetes worden verhaald op de overtreder. Er kan om een geldig identificatiebewijs worden gevraagd.

In geval er sprake is van het meenemen van eigen consumpties, drugs of wangedrag, kan de toegang tot het festival (tijdelijk) worden ontzegd.

Plattegrond Festivalterrein?

Plattegrond

Klik of tap op onderstaande plattegrond om het bovenaanzicht van het Ploegfestival te vergroten.

Plattegrond

Doelstelling

Het Ploegfestival is een gratis toegankelijk festival, gehouden in Park Mien Ruys (Ploegpark) te Bergeijk, waarbij meteen aangetekend moet worden dat het vanwege de programmering zeker ook een festival is voor iedereen die niet uit Bergeijk komt.

Publiek en deelnemers

Behalve dat het Ploegfestival op een van de mooiste locaties van Brabant plaatsvindt, Rijksmonument de Ploeg en het voorliggende Park (ontworpen door Gerrit Rietveld en Mien Ruys), heeft het festival ook een unieke formule die nationale en internationale grootheden samenbrengt met locale talenten en locale cultuur. Kwaliteit, diversiteit en betrokkenheid gaan zodanig hand in hand dat de publieke opkomst ieder jaar weer groot(s) en van harte is. Het Ploegfestival is een festival van het publiek en de deelnemers, voor alle leeftijden.

Dat deze saamhorigheid een grondslag vindt in het gedachtegoed van de rode coöperatie De Ploeg is een mooie gedachte. Even plezierig verwijzen wij naar het Bourgondische en vergevingsgezinde gedachtegoed van deze overwegend Rooms Katholieke gemeente. Het is het samengaan van deze krachten waarin dit festival zijn drijfveer en moraal vindt.

Wij sluiten ons graag aan bij de woorden van de trainer van D4 die het hele weekend al riep tegen zijn mannen: 'Het is wij, wij, wij!. Want samen staan we sterk en alleen is maar alleen'. Je zult begrijpen dat na zoveel inspirerende teksten D4 uiteindelijk kampioen werd.

Met vriendelijke groetRode ballon

Contactformulier

CONTACTFORMULIER

Vul onder uw gegevens in

De organisatie is ook per briefpost te bereiken via:
Ploegfestival - Postbus 65 - 5570 AB Bergeijk

Het festivalterrein is gelokaliseerd aan:
Riethovensedijk 20 - 5571 CR Bergeijk

Ploegpark - Park Mien Ruys

E-mailadressen

De organisatie

Het festival wordt vanaf 2014 georganiseerd door (medewerkers van) Theater de Kattendans. De leiding en programmering is in handen van Dries Floris.
De programmeurs van de zaterdag zijn Harry van Lierop, Maarten Dierks en Raymond Goossens.

Voorheen bestond de organisatie behalve de drie oprichters Jan van Geel, Bram Lafeber en Kees Godschalk ook uit Dries Floris namens de Kattendans onder wiens auspiciën het festival draait, Driek van de Vondervoort, Burgervader van Bergeijk en als festivalorganisator vooral aanjager, Frank van Ham, voorheen podia- en tentenverhuurder en jarenlang medeprogrammeur van o.a. de Zomerfeesten in Bladel, Jan Jansen, de kleine generaal die niets uit het oog verloor, Wiljan Koolen namens de scouting van Bergeijk die het overgrote deel van het vrijwilligerswerk op zich nam, Nina Verhoeven die zich bekommerde om de kleinste bezoekers, oftewel het kinderdorp en Els Kanen, ons aller spreekbuis die ook zorgde voor de ontvangst.